
sýr zrající ve slaném nálevu, je vyroben z pasterizovaného ovčího a kozího mléka volně se pasoucích zvířat. Užijte si ho - v originálním řeckém salátu - v sendvičích s nakrájenými rajčaty - s několika kapkami olivového oleje, citronové šťávy a oreganem nebo pepřem - nebo jednoduše jako vkusný doplněk téměř každé středomořské kuchyně.

Gazdovské maslo Čerstvé maslo je živočíšny tuk, získaný tradičným spôsobom - mútením smotany z kravského mlieka. Má lahodnú chuť, vôňu a smotanovo žltú farbu. Je to veľmi hodnotná a ľahko stráviteľná potravina. Aróma masla je daná obsahom mastných kyselín. Chuť dopĺňa prítomnosť mliečnych bielkovín. Obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch – vitamín A,D, E a K. Maslo je vhodné predovšetkým na studenú kuchyňu, ale využíva sa aj v teplej kuchyni, na varenie a pečenie, do krémov, omáčok, nákypov a dezertov. Nemalo by sa používať na vyprážanie. ZLOŽENIE pasterizovaná smotana, tuk min. 82%, voda max. 16% VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g Energia 3158 kJ/ 768 kcal Tuky 85,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 56,5 g Sacharidy <0,5 g z toho cukry <0,5 g Bielkoviny 0,5 g Soľ <0,5 g HMOTNOSŤ 125 g TRVANLIVOSŤ 30 dní ALERGÉNY Mlieko (vrátane laktózy) SKLADOVANIE Skladujte pri teplote od 2°C do

Vyhlášené sýry svádí k napodobování a inovaci. Maasdamer neboli Maasdam, polotvrdý sýr švýcarského typu, vynalezli v Holandsku v 80. letech 20. století jako úspěšného konkurenta ementálu.

Vyhlášené sýry svádí k napodobování a inovaci. Maasdamer neboli Maasdam, polotvrdý sýr švýcarského typu, vynalezli v Holandsku v 80. letech 20. století jako úspěšného konkurenta ementálu.

Fifty-fifty Speciální podzimní sýr s vyváženou chutí, vyrobený smícháním stejného poměru kozího a ovčího mléka ke konci pastevní sezóny. Vyniká jemným náznakem natrpklé chuti kozího mléka a vybalancovaný mírně nasládlou mandlovou příchutí ovčího mléka. Určen pro přímou konzumaci, případně pokapán dobrým olivovým olejem.

Čerstvý ovčí Jemný měkký sýr, lehce nasládlý, s příchutí mandlí. Je určen k přímé spotřebě, obzvláště vhodný přímo na chléb, či s trochou olivového oleje, případně lze jemně posypat oblíbeným druhem bylinek. Doporučujeme hodinu před servírováním vybalit a konzumovat za pokojové teploty.