Parmazán Parmigiano Reggiano

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 

CENA je 85Kč/100g

množství = CENA za 1Kg 850Kč

Vyrábí se z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 40–45 centimetry a tloušťce 18–24 cm. Průměrná hmotnost bochníku je 39,9 kilogramu. Na jeden kilogram sýra je potřeba asi 13,5 litru mléka – k výrobě bochníku Parmigiano Reggiano je proto potřeba asi 520 litrů mléka.[1] Bochníky se nechávají 15–20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které trvá od 1 roku do 3, 4 nebo i 6 let.

Dostupnost Skladem
850 Kč    
Kód produktu 2423
Kategorie PARMAZÁNY
 

Italský tvrdý přírodní zrající sýr s vyváženou, lehce pikantní chutí.

Vhodný na těstoviny, do salátů, na předkrmy a rozumí si s bílým i červeným vínem.